K9 Biathlon 4 maj 2019

Muddy Paws arrangerar ett K9 Biathlon den 4 maj 2019 på Runstens Gårds fälttävlansbana. Det är ett hinderlopp där du springer en bana på drygt 3 km tillsammans med din hund och på vägen tar dig över, under och igenom olika hinder.

Anmälningsavgiften ligger på 300kr.

K9 Biathlon 4 maj är fullsatt. Vi välkomnar er som inte fick plats som publik och ger er snart chansen att vara med på nästa lopp.

Viktig information

Tryck på pilen för att ta del av informationen.

4 maj klockan 10:00 är första start planerad. 
Du kommer att få en exakt starttid och anmälning i sekretariatet sker minst en timme före din starttid. Där få du din påse med startnummer och t-shirt. Du måste vara på plats i startfållan minst 10 minuter före din starttid. Vi har ingen möjlighet att vänta in en start.

Vi mailar ut startlista och PM till samtliga deltagare under April månad. Vi kommer även att lägga ut de på evenemangssidan.

Det kommer inte att vara någon banvandring. Banan är väl utmärkt och hindren är en överraskning.

Banar är drygt 3 km lång och full av hinder och stundtals tuff terräng. 
Banan kommer att vara tydligt utmärkt. Följ alltid markeringarna.

En del stationer beräknas ta mer än två minuter att genomföra. Då är stationen dubblerad för att slippa bli en flaskhals. Funktionärerna visar dig var du ska. 
Minst en station kommer att ge en straffrunda om du misslyckas. Då springer du efter markerad väg straffrundan direkt efter stationen tills du kommer tillbaka och kan fortsätta banan.

Det är viktigt att alla hjälps åt och håller avstånd till varandra på banan. Håll in din hund om du kommer nära någon och meddela dig tydligt om du vill springa förbi framförvarande ekipage. Försök att undvika att springa förbi någon på ett hinder. 
Om din hund skulle bajsa är det viktigt att du plockar upp efter din hund! Du kan ge påsen till närmsta funktionär.

Om du skulle vilja gå runt ett hinder så är det okej men kommer att resultera i tidspålägg. Är det något hinder du inte känner att du eller din hund inte klarar av så är ditt ansvar att gå runt det. 
Spring i din och hundens egna takt och se till att ha kul!

Din hund måste ha en sele fäst i en lina med expanderdel. Du som förare måste ha ett midjebälte som du fäster hunden i. Du får en T-shirt att springa i men vi rekommenderar en långärmad funktionströja att ha under. Se till att ha sköna skor med bra grepp. Vi rekommenderar terränglöparskor. 
Som byxor så är tights eller friluftsbyxor att föredra. Arrak Outdoor kommer att finnas på plats och sälja kläder.

Vi kommer att ha olika sorters hinder med på banan och du kommer att vara tvungen att krypa, kräla, klättra och plumsa. Det kommer att förekomma vattenhinder men inga rena simmoment. Din hund kommer att få simma/vada/bäras genom vattnet beroende på storlek. Samma sak gäller genom resterande hinder. Det är alltså helt okej att bära din hund över/under/genom hinder. Det kommer inte att finnas något hinder som kräver att du måste kunna bära din hund.

Runsten har en restaurang/café där du kan handla mat.

Du är själv ansvarig för att ha en försäkring på dig och din hund. Försäkring ingår inte i anmälningsavgiften.

Avanmälan:

  • Avanmälan kan göras utan läkarintyg, veterinärintyg eller löpintyg innan sista dag för avanmälan.
  • Avanmälan efter sista dag för avanmälan godkänns endast om giltigt läkarintyg, veterinärintyg eller löpintyg kan uppvisas.
  • Vid godkänd avanmälan efter sista dag för avanmälan tas en administrativ avgift ut och därför betalas endast 80% av anmälningsavgiften tillbaka.
  • Vid ej godkänd avanmälan betalas ingen del av anmälningsavgiften tillbaka.
  • Sista dag för avanmälan går vi ut med i samband med att anmälan öppnas/i god tid så att alla har möjlighet att ångra sitt deltagande.

Sen avanmälan:

Vid avanmälan så sent som en vecka innan evenemanget betalas ingen del av anmälningsavgiften tillbaka.

Överlåtelse/försäljning av startplats:

Vi tillåter inte någon försäljning av startplatser och därmed inte heller överlåtelser av startplatser. Detta beslut är taget för att vi vill att anmälan ska vara rättvis då det är många som frågat om det finns någon lista att skriva upp sig på för eventuella återbud.

En anmälan för restplatser är därför upprättad.

Om du inte har en plats idag, men gärna vill delta så kan du skriva upp dig på en lista för ev. återbudsplatser.

När vi får in återbud så lottas dessa ut bland de som skrivit upp sig.

Följ denna länk och fyll i och skicka formuläret så är du med i lottningen.

Adressen till Runsten är:
Runsten Equestrian
Runstens Byväg
147 91 Grödinge
Följ skyltar till parkering.

Karta finns nedan.